Биография

Адвокат д-р Дани Каназирева е български политик. Омъжена с едно дете.

Родена е в София през 1979 г.

Политически възгледи: “Има два пътя: eдиният е десен, другият – грешен.”

Образование: Дани Каназирева завършва „Право” в ПУ “Паисий Хилендарски”. Специализира “Британско право и право на Европейския съюз” в “Кеймбридж”, “Корпоративно управление и ценни книжа”, „Патентно право”. Доктор по Конституционно право, с дисертация на тема “Местната власт в условията на членство на България в Европейския Съюз”. През 2014г. адв. Дани Каназирева специализира в САЩ по програма “Младите лидери на България”, компонент “Обучение за млади професионалисти в сферата на правосъдието”, организирано от Фондация Америка за България.

Политическа кариера: Дани Каназирева влиза в политиката на 28 години като вече реализиран и успешен адвокат – не с идеята да получи нещо от политиката, а защото вярва, че има какво да даде. От самото начало на политическата си кариера и до момента е последователна и твърдо отстоява принципите и каузите, в които вярва – да работи за хората, никога да не прави компромиси с интересите им, да не обслужва неясни дневни редове и лобита, даже и когато се налага да се опълчи на повелите на партийните централи и на политическото статукво.
В началото на 2011 година Дани Каназирева основава политическа партия “Съюз за Пловдив” и става неин председател. Същата година се кандидатира за кмет на Пловдив и благодарение на доказания си професионализъм и ангажираност към проблемите на пловдивчани, благодарение на програмата на “Съюз за Пловдив”, която не само показва задълбочено познаване на проблемите на града, но и предлага ясни, конкретни и приложими решения, Дани Каназирева се превръща в изненадата на местните избори, изпреварвайки кандидатите на партии с дълголетни традиции и сериозна политическа подкрепа. В момента Дани Каназирева е общински съветник в Общински съвет – Пловдив, и е председател на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив”.

Политически цели: Основната цел, която Дани Каназирева си поставя като политик, е случване на реална политическа и финансова децентрализация в България – делегиране на общините и на местната власт не само задължения, но и права и финансова самостоятелност. Дани Каназирева е убедена, че местната власт най-добре усеща пулса на хората, най-добре познава дневния им ред, проблемите им и най-адекватно работи за решаването им, и смята, че е крайно време да се сложи край на порочната българска практика политиката и разпределението на публичните финанси да се случват само на жълтите павета, а за регионите да остават само задълженията. Работи, ще продължава да работи и вярва, че това ще се случи.Брой прочитания: 34,924 

Снимки от галерията

Дани Каназирева във фейсбук