“Съюз за Пловдив“: Подкрепяме развитието на „Летище Пловдив“, но при ясни гаранции

„Съюз за Пловдив“  подкрепи предложението на Общинската администрация за активно ангажиране с бъдещото развитие на „Летище Пловдив“. Винаги сме били последователни, че летището трябва да бъде неизменна част от икономическия и туристически подем, който е необходим на Пловдив.

„Съюз за Пловдив“ обаче настоява за ясни и публични гаранции как интересът на пловдивчани ще бъде защитен в това бъдещо партньорство.

За пореден път Община Пловдив постави почти пред свършен факт Общинския съвет и представи в последния момент проектите за решения. Изключително краткият срок направи невъзможно компетентното обсъждане. Нямаше време за задаване на въпроси и получаване на отговори.

Нашата позиция е ясна. Ние гласувахме в полза на предложението за оказване на подкрепа на „Консорциум Летище Пловдив“ в откритата процедура за предоставяне на концесия на „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив“. Но в същото време очакваме в най-кратки срокове кметът да огласи публично пред пловдивчани какви са конкретните параметри на това бъдещо партньорство. В предложението пише, че Общината е получила предложение „да участва като член, а в перспектива и като акционер в „Консорциум Летище Пловдив“.

Задаваме тези въпроси, водени единствено от отговорност към Пловдив и пловдивчани. Вярваме, че Общината трябва да има роля в развитието на летището, но този път е важно партньорството да бъде от полза за града ни. Печалният опит с Панаира ни задължава да бъдем предпазливи към всяко следващо партньорство.

   
Брой прочитания: 1,866 

Снимки от галерията

Дани Каназирева във фейсбук