Биография

Адвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив.
Омъжена с едно дете.
Родена е на 16 Януари 1979 г.
Политически възгледи: „Има два пътя: единият е десен, другият – грешен.“

Образование:

Дани Каназирева завършва „Право” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Има специализации по: “Британско право и право на Европейския съюз” в “Кеймбридж”; “Корпоративно управление и ценни книжа”; „Патентно право”. Доктор по Конституционно право с дисертация “Местната власт в условията на членство на България в Европейския Съюз”. През 2014 г. адв. Дани Каназирева специализира в САЩ по програма “Младите лидери на България”, компонент “Обучение за млади професионалисти в сферата на правосъдието“, организирано от Фондация Америка за България.

Политика:

Дани Каназирева влиза в политиката на 28 години като вече реализиран и успешен адвокат, защото вярва, че има какво да даде. От самото начало на политическата си кариера и до момента е последователна и твърдо отстоява принципите и каузите, в които вярва – да работи за хората, никога да не прави компромиси с интересите им, да не обслужва неясни цели и лобита, даже и когато се налага да се опълчи на партийните централи и на политическото статукво.

„Съюз за Пловдив“:

В началото на 2011 г. Дани Каназирева основава политическа партия „Съюз за Пловдив“ и става неин председател. Още същата година се кандидатира за кмет на Пловдив и се превръща в изненадата на местните избори, изпреварвайки кандидатите на партии с дълголетни традиции и сериозна политическа подкрепа. Пловдивчани оценяват високо нейните професионализъм и отдаденост, както и програмата на „Съюз за Пловдив“, която предлага ясни, конкретни и приложими решения. Дани Каназирева постига успех и на следващите местни избори, когато печели доверието на хиляди пловдивчани. В момента е председател на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“.

Кауза:

Реалната политическа и финансова децентрализация в България – това е дългосрочната цел на Дани Каназирева. Общините и местните власти трябва да имат финансова самостоятелност и повече права. Дани Каназирева вярва, че местната власт е най-близко до хората, най-добре познава проблемите им и може да предложи най-адекватните и ефективни решения. Крайно време да прекратим порочната българска практика политиката и разпределението на публичните финанси да се случват само на жълтите павета, а за регионите да остават само задълженията.Брой прочитания: 112,232
Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679