Няма да си позволя да изгубя връзката с хората в „Южен“

Родолюбието ми е от семейството, а не новопридобит етикет

Евелин Парасков, кандидат за кмет на район „Южен“ от „Дани Каназирева и Съюз за Пловдив“ – завършва ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, магистър по „Право“, Специлизира „Корпоративно управление и ценни книжа“ и „Патентно право“, общински съветник от „Съюз за Пловдив“.

- Защо приехте да бъде издигната Вашата кандидатура за районен кмет?

Приех, защото екипът на „Съюз за Пловдив“ застана до мен. Моята кандидатура е резултат от доверието и труда на много хора. Аз не представлявам себе си в лично качество, а цялата организация. Ние не разчитаме партийни шефове да определят дневния ред на кварталите ни, а самите граждани да ги посочват. Ние няма да злоупотребяваме с думи като патриотизъм и реформаторство, защото смятам, че те са задължителни ценности за всеки политик в България, а не са просто политически абревиатури. Единият ми род е от преселници от Беломорска Тракия, а другият е сред големите възрожденски родове на Родопите. Така че родолюбието ми е вдъхнато със семейното възпитание, не е новопридобит етикет.

- Колко добре сте запознат с особеностите на район „Южен“?

Целият ми живот преминава в Пловдив и в район „Южен“,

познавам всеки квадратен метър, знам проблемите, познавам хората

и имам решенията, които са работещи и изпълними. За повечето от тях дори не се изискват пари, а воля и безкомпромистност.

- Какви качества са нужни на един районен кмет, за да е успешен?

Най-важното нещо за всеки новоизбран районен кмет е никога да не губи връзката с хората, да не се самозабравя. Ставали сме свидетели на много лоши примери. От тези хора няма и спомен вече. Най-важното качество, което е необходимо на един районен кмет е да бъде уважителен и отговорен към хората в квартала. Другото най-важно качество е да има развито чувство за справедливост.
„Южен“ е район с много проблеми и аз осъзнавам, че управлението му не е лека задача. Моята цел е за 4 години да не останат обидени хора от кметската администрация. Всяка липса на пари и ресурси ще компенсирам с отношение.

- Вие познавате района си, знаете неговите предимства и недостатъци, какво Ви казват хората, които срещате по улиците в район “Южен“?

Преди две седмици един възрастен човек в района до Събота пазара ми каза: “Давай, моето момче, нямате право да се отказвате. Късно е вече за това, много хора ви се доверихме вече.” Младите понякога са апатични и недоверчиви към политиците, разбирам ги напълно. Но и сред тях има много, които ни пожелават успех. Казват често: “Като станеш, да не забравиш какво си ни казал”. Тези думи отекват постоянно в главата ми.

- Какво първо ще направите, ако спечелите?

Първо ще създам способен и амбициозен екип.

Ще заложа на професионализъм, а не на партийни функционери

и съученици. Още в бюджета за следващата година ще внеса проект за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и проект за продължението на бул. “Македония”. Моментално ще настоявам да се започне работа по проекта за подлез под Централна гара същевременно със запазването на “Бетонен мост”, както и поетапно ремонтиране на разбитите улици и тротоари в „Южен“.

- Кои са първите проблеми, с които ще се заемете веднага?

На първо място ще започна да работя за облагородяване на

междублоковите пространства.

Това са местата, които сближават съседите и пазят отношенията помежду ни.

Веднага слагам на масата и проблема с паркирането.

Ще търся всякакви варианти, включително и работа със собственици на частни терени.

- Как ще защитавате обществения интерес на гражданите на района пред всички държавни и общински институции?

Кметът на района е мажоритарно избран. Това ще ми даде огромна сила и гръб, за да действам настоятелно пред институциите. Ще имам самочувствието, че съм избран кмет, а не посочен от някоя партийна централа в София.

Това ще ми даде нужната енергия и смелост,

за да отстоявам интереса на нашия район, без да се съобразявам със зависимостите, които са имали предшествениците ми. Аз съм издигнат от „Съюз за Пловдив“ – организация, която е създадена тук, Пловдив и няма централа на жълтите павета, от която да получава наставления.

Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет

Силен екип, уважение и край на бездействието в „Южен“

Време е да оставим партийната принадлежност и чиновническия подход

За мен един от най-важните проблеми, за чието решаване ще работя в район „Южен“, са местата за паркиране и презастрояването. За съжаление, от немарливост на управляващите беше допуснато да се застроят почти всички свободни площи. Знаем, че в район „Южен“ има много реституирани частни имоти. Още през 2009 г.

настоявах Общината да изготви 10-годишна програма 

за придобиване на частните имоти, които попадат в междублокови пространства. Ако беше прието и изпълнено, сега тази програма щеше да е на финала. Но това не се случи и

хората в „Южен“ вече нямат въздух от бетона.

Оттук  идват  проблемите с паркирането, със зелената система, с трафика.

Смятам, че от изключителна важност са

инфраструктурните проекти – ремонт на „Даме Груев“

запазване на Бетонния мост, разширение на бул. „Александър Стамболийски“ и разбира се най-важното – изграждане на Южния обходен колектор. Категорично не трябва да забравяме и „Коматево“. Поради управленска недалновидност Коматевско шосе си остана с много тесен габарит за натоварения трафик, а милионите, взети на заем, отидоха само за асфалт. Администрацията не прояви нужната компетентност да отчужди имотите. Не само  че не разшири „Коматевско шосе“, а напротив, дори стесни лентите. Това е пример как дори и да имаш пари, когато нямаш нужната подготовка, експертиза и знания, можеш да осакатиш  готов проект.

За мен приоритет ще бъде

разширението на „Коматевско шосе“.

Евелин Парасков има не само уменията и подготовката, но и натрупа огромен опит в  Общинския съвет. Израснал е в район „Южен“, обича района си, познава го и има своята визия за управление. С Евелин работим заедно повече от 10 години той е и мой колега юрист. Това е човек, който  няма да вземе, а ще придаде стойност и смисъл на районното кметство.

Евелин Парасков  познава на едната си ръка целия район,

както и хората, а това е първата стъпка към добро и успешно управление. Той не е чиновник или партиен функционер, каквито ги спускат отгоре и ще изпълни със смисъл местната власт, а именно – да бъде  близо и в услуга на хората. Крайно време е

да избираме хора, които могат и знаят,

имат нужното образование и качества. Тоест,  да бъдат удобни за хората в един район, а не за партийната централа в София. Евелин Парасков има пълната ми и категорична подкрепа. Нека хората да оставят гръмките абревиатури на партийни централи в София, защото никой от София няма да дойде и да реши проблемите на  „Южен“ или на който и да е друг район. Ако ние не си изберем хора, които милеят за града, за района ни, никой няма  да ни реши проблемите.

Моят апел към  жителите на „Южен“

е този път да си изберем можещ, знаещ, подготвен, възпитан човек, който ще уважава и ще работи за района и хората, за да ни покаже, че управлението може да бъде различно.

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679
-->