Обичам и познавам района си, ще работя с воля, желание и сърце за хората

Имам амбицията да превърнем „Западен“ в място за отдих – с повече зеленина и места за спорт

Красимира Тодорова, кандидат за кмет на район „Западен“ от „Дани Каназирева и Съюз за Пловдив“ – магистър със специалност инженер – агроном в Аграрен Университет – Пловдив,  втора магистратура със специалност „Счетоводство и контрол“.

- Защо приехте да бъде издигната Вашата кандидатура за кмет на район „Западен“?

Аз уважавам енергичните и компетентни хора, които са в „Съюз за Пловдив“. За мен Дани Каназирева е един много уважаван, смел, ерудиран и отговорен човек и номинацията много ме задължава, включително пред нея. Моята кандидатура е резултат от доверието и труда на много хора. Аз не представлявам себе си в лично качество, а цялата организация. Съгласих се да бъда издигната, защо споделям виждането на екипа, че едно успешно управление е възможно само при всекидневен диалог с гражданите. Осъществимо е, само ако проблемите се обсъждат широко.

- Какви качества са нужни на един районен кмет, за да е успешен?

Кметът трябва да е сред хората, а не да чака те да дойдат при него в редките му приемни часове. Ако той общува навън с жителите на района, той много бързо ще научава за проблемите и ще може да решава някои от тях веднага, вместо да препраща хората от врата на врата, от служител на служител.

Това само губи време и не решава проблемите.

Смятам, че районният кмет трябва да представлява жителите на района и да защитава техните интереси пред кмета на града и Общинския съвет.

- Вие познавате района си, знаете неговите предимства и недостатъци, какво Ви казват хората, които срещате по улиците в район Западен?

Израснала съм и живея в район „Западен“. Познавам го в детайли. Това е най-предпочитаният район за отдих на пловдивчани. За съжаление обаче,

зеленината на района малко по малко изчезва.

Направеният преди време нов красив парк на мястото на старото поделение сега вече е застроен и продължава да се строи. Много от земеделските земи смениха статута си и в момента също са строителни площадки. Вярно е, че Пловдив се разраства, но това не бива да е за сметка на зелените площи и местата за отдих. Чешмите са изпочупени и се ползват за кошчета за отпадъци. Въпреки частичното обновяване на парк Розариум в него има непроходими места при дъжд, без осветление, а жителите на района системно ги използват за пряк път между квартал „Христо Смирненски“ и Гребната база.
Разрастването на квартала ще доведе до изостряне на и без това

наболелия въпрос с местата в детските градини и яслите.

В новите жилищни комплекси не са заложени места за изграждане на детски заведения. Съществуващите площадки за игра и спорт са занемарени. Дори в училищата тези площадки се нуждаят от ремонт.

- Какво ще направите първо, ако спечелите?

Първо ще се запозная в детайли с всички текущии проблеми и жалби, с помощта на екип, който е готов да работи за хората в района.

За пореден път ще обиколя район „Западен“,

за да се срещна отново с гражданите и да чуя проблемите им. Убедена съм, че едно успешно управление е възможно само при всекидневен диалог с гражданите. Осъществимо е, само ако проблемите се обсъждат широко.

- Как ще защитавате обществения интерес на гражданите на района пред всички държавни и общински институции?

Голяма част от проблемите не изискват пари, а добра координация в работата на администрацията, експедитивност и

най-важното – човешко отношение.

Администрацията трябва да излезе от кабинетите сред гражданите. Имам амбиция да развием район „Западен“ като място за отдих и забавление и спорт на всички пловдивчани. Има всички предпоставки това да се случи – големите паркове, Гребният канал, местата за спортуване, за организиране на празненства на открито, зоологическата градина.

Целият район може да е много по-оживен и красив.

Гражданите му заслужават това. Ще отстоявам пред общината и кмета на града правата на всеки един гражданин, съобразно закона, с желание, воля и сърце.

- Как ще защитавате обществения интерес на гражданите на района пред всички държавни и общински институции?

Кметът на района е мажоритарно избран. Това ще ми даде огромна сила и гръб, за да действам настоятелно пред институциите. Ще имам самочувствието, че съм избран кмет, а не посочен от някоя партийна централа в София.

Това ще ми даде нужната енергия и смелост,

за да отстоявам интереса на нашия район, без да се съобразявам със зависимостите, които са имали предшествениците ми. Аз съм издигната от „Съюз за Пловдив“ – организация, която е създадена тук, Пловдив и няма централа на жълтите павета, от която да получава наставления.

Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет

Силен екип, уважение и край на бездействието в „Западен“

Време е да оставим партийната принадлежност и чиновническия подход

Район „Западен“ е едновременно белият дроб и спортното сърце на Пловдив. За огромно съжаление виждаме, че „Западен“ се презастроява и бетонът настъпва към Гребната база.  Това, което аз бих дала от себе си за район „Западен“ е

категорично спиране на презастрояването.

Прави  впечатление, че е районът е с лоша и неподдържана инфраструктура. Това е недопустимо. Не може пловдивчани да плащат милиони левове данъци и да се страхуват, че като стъпят на улицата или тротоара, могат да се спънат, защото настилката е разбита.

Да не говорим за „Прослав“,

където трябва да се ремонтират почти всички улици и тротоари.

За мен инфраструктуратата в район „Западен“

ще бъде приоритет. Независимо от това, че тук има най-много зеленина, трябва да се обособят зони за нови зелени площи, да бъде запазен паркът до Гребния канал и да се поддържа спортният комплекс.

Кандидатът ни за районене кмет – Красимира Тодорова е изключителна жена. Борбена е и няма нещо, което тя да си постави за цел и да не го постигне. С Краси се запознахме преди много години покрай една благотворителна акция, свързана с нейната дъщеря. Пред мен видях как тази жена се пребори за детето си с цялата бюрократична машина и успя. Няма нещо, което да спре такъв човек.

Красимира Тодорова е можещ, подготвен,

ерудиран, възпитан и достоен човек. Сигурна съм, че ако някой може нещо да даде на район „Западен“, то това ще е само тя. Тя не е чиновник или партиен функционер, каквито ги спускат отгоре и ще изпълни със смисъл местната власт, а именно – да бъде  близо и в услуга на хората. Крайно време е

да избираме хора, които могат и знаят,

имат нужното образование и качества. Нека оставим гръмките абревиатури на партийните централи в София, защото никой от София няма да дойде и да реши проблемите на „Западен“ или на който и да е друг район. Ако ние не си изберем хора, които милеят за града, за района ни, никой няма  да ни реши проблемите.

Моят апел към жителите на „Западен“

е този път да си изберем можещ, знаещ, подготвен, възпитан човек, който ще уважава и ще работи за района и хората, за да ни покаже, че управлението може да бъде различно.

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679
-->