Ще бъда при хората от „Източен“, а не скрит в кабинета

Налагането на ред, отговорност и справедливост в района е от основните ми приоритети

Николай Киров, кандидат за кмет на район „Източен“ от „Дани Каназирева и Съюз за Пловдив“ – завършва висше военно училище “Васил Левски“ – офицер. От 1990-1996г. инспектор в кв. Столипиново, впоследствие началник група – Териториална полиция IV – РПУ. Магистър по „Право“. Кандидат за кмет на район „Източен“ от „Съюз за Пловдив“

- Защо приехте да бъде издигната Вашата кандидатура за кмет на район „Източен“?

Приех, защото екипът на „Съюз за Пловдив“ застана до мен. Моята кандидатура е резултат от доверието и труда на много хора. Аз не представлявам себе си в лично качество, а цялата организация. За мен Дани Каназирева е един много уважаван, смел, ерудиран и отговорен човек и номинацията много ме задължава, включително пред нея. Съгласих се да бъда издигнат, защо споделям виждането на екипа, че едно успешно управление е възможно само при всекидневен диалог с гражданите. Осъществимо е, само ако проблемите се обсъждат широко.

- Г-н Киров, вие се кандидатирате за кмет на район ”Източен”. Какви качества са нужни, за да сте успешен на този пост?

нужни, за да сте успешен на този пост?
Управлението ще е успешно, когато кметът е готов винаги да съдейства на всеки гражданин, когато взима решенията заедно с хората, а не в кабинета. Кметът трябва да е готов да загърби собственото си его, както и политическия си комфорт, за да запази обществения интерес. Аз съм готов на това.
Дългогодишната ми служба като офицер в МВР ми е дала

дисциплина, отговорност и силно развито чувство за справедливост.

Мисля, че мога да комуникирам добре с колегите си и да се отнасям с уважение към тях. Познавам изцяло състоянието на района – инфраструктура, социални услуги, проблеми.

- Познавате района си, но какво ви казват хората, които срещате по улиците в „Източен”?

Хората в района питат за реда и сигурността, почистването, междублоковите пространства. И винаги основният въпрос е кога ще бъде решен проблемът. Истината е, че получавам и много пожелания за успех, което ми дава надежда и желание да работя.

В квартал „Изгрев“

постоянен проблем е шумът, високите децибели на музиката при сватби и други празненства. Ние ще наложим ограничения в часовия диапазон, в който това се случва, както и в силата на звука и шума. Това ще бъде направено категорично, за да се осигури спокойствието на останалите жители на квартала.

- Тежък район ли е „Източен“?

Нито един район не е лек. Всеки си има своите сериозни проблеми за решаване. Както на много места в Пловдив и във всеки микрорайон в „Източен“ инфраструктурата е лоша. Междублоковите пространства, парковите зони, тесните и малки улички са в окаяно състояние. Хората се радват на аварийни кръпки там, където всъщност са наложителни големи ремонти с цялостна подмяна на настилката.

В квартал „Гладно поле“

трябва да бъде решен проблемът с Центъра за временно настаняване на бездомни хора, който създава големи проблеми за квартала, но това е от правомощията на кмета на Пловдив, а не на районния кмет и надявам се заедно с адв. Каназирева заедно да го решим.

В кв. „Каменица“

улиците „Славянска“ и „Богомил“, чиято настилка е от павета, не е профилактирана с години и вече е настъпил моментът. За паркирането предвиждам проектиране и изграждане на паркоместа тип „джобове“, след изготвяне на подробен анализ на инфраструктурата в района, и където тротоарите и улиците позволяват, но задължително пред търговските обекти, за да отпушат булевардите.

- Какво предвиждате за налагане на обществен ред в район „Източен“?

Голямото предизвикателство в района е липсата на сигурност в някои негови части. Задължително е изграждането на видеонаблюдение на рисковите зони, което да има директна връзка с местното районно управление на МВР. Създаването на пешеходни патрули, които да вдъхват респект и чувство за сигурност у хората. Ще се засили синхронът между кметската администрация и органите на МВР на място. Много важно е да се поддържа осветлението вътре и около подлезите в района. Сега те крият много рискове и хората ги избягват. Опазването на обществеия ред е първостепенна задача за мен и екипа на „Съюз за Пловдив“.

- Какво първо ще направите, ако спечелите?

Първото нещо, което ще направя е да покажа на хората, че вече имат човек, който ще работи за решаването на всички проблеми, независимо от това с коя институция трябва да се боря. Първо

ще сформирам екип, ще направя срещи с хората

във всеки един микрорайон и ще изготвя краткосрочна и дългосрочна програма за работа с ясни срокове.

- Как ще защитавате обществения интерес на гражданите на района пред всички държавни и общински институции?

Кметът на района е мажоритарно избран. Това ще ми даде огромна сила и гръб, за да действам настоятелно пред институциите. Ще имам самочувствието, че съм избран кмет, а не посочен от някоя партийна централа в София.

Това ще ми даде нужната енергия и смелост,

за да отстоявам интереса на нашия район, без да се съобразявам със зависимостите, които са имали предшествениците ми. Аз съм издигнат от „Съюз за Пловдив“ – организация, която е създадена тук, Пловдив и няма централа на жълтите павета, от която да получава наставления.

Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет

Район „Източен“ е специален за мен, тук съм израснала и познавам всеки проблем

Време е да оставим партийната принадлежност и чиновническия подход

Район „Източен“ е специален за мен, защото тук съм израснала. Баща ми е бивш военнослужещ. Първите ми години до 7 клас съм жияла на ул. „Преспа“ 2 и съм учила в СУ„Симон Боливар“. В последствие се преместихме на ул. „Радко Димитриев“ в кв.  „Гладно поле“, а много близки на семейството ми живеят в квартал „Каменица“. Знам проблемите на района и знам какво мога да направя. На първо място поставям

акцент върху реда и сигурността.

В „Столипиново“ се е образувала черна язва заради бездействие, което е умишлено. Няма кмет, който досега да не зависи от ромските гласове. Аз не влизам в такива договорки.

Нито им искам гласовете, нито им искам подкрепата. За мен е много по-важно този квартал да бъде като всеки един друг квартал и да не допускаме подобни черни дупки.

На второ място, „ Гладно поле“

може наистина да бъде много добър квартал за живеене, ако се благоустрои – да се обособят паркови зони, да се изградят детски площадки и места за отдих. Сега не се полагат достатъчно грижи, няма заинтересованост отново. Центърът за временно настаняване на бездомни хора създава големи проблеми за квартала и моето решение е да бъде преместен в бившата Белодробна болница, която фалира и чиято сграда в момента се руши.

В „Каменица“ и останалата част

от „Източен“ има нужда  от по-добра инфраструктура, повече паркоместа и зеленина.

Районният кмет, когото издигаме, е изключително добър и подготвен професионалист,  който е работил в системата на МВР и то именно в „Източен“. Той познава проблемите на района. Започна в този мандат работа в район „Източен“ и

лично, по поръчение на Иван Тотев, беше  уволнен,

защото ГЕРБ се уплаши той да не спечели в район „Източен“. Сега се надявам това да стане. Има моята пълна подкрепа, доверие и уважение. Обича района си и ще изпълни със смисъл местната власт, а именно – да бъде близо и в услуга на хората. Той не е чиновник или партиен функционер, каквито ги спускат отгоре и ще изпълни със смисъл местната власт, а именно – да бъде  близо и в услуга на хората. Крайно време е

да избираме хора, които могат и знаят,

имат нужното образование и качества.  Нека оставим гръмките абревиатури на партийните централи в София, защото никой от София няма да дойде и да реши проблемите на „Източен“ или на който и да е друг район. Ако ние не си изберем хора, които милеят за града, за района ни, никой няма да ни реши проблемите. Моят апел към  жителите на „Източен“ е този път да си изберем можещ, знаещ, подготвен, възпитан човек, който ще уважава и ще работи за района и хората, за да ни покаже, че управлението може да бъде различно.

Моят апел към жителите на „Източен“

е този път да си изберем можещ, знаещ, подготвен, възпитан човек, който ще уважава и ще работи за района и хората, за да ни покаже, че управлението може да бъде различно.

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679
-->