Обичам района си, познавам всяко кътче и ще работя с воля и сърце за хората от „Тракия“

Инж. Гергана Стоянова, кандидат за кмет на район „Тракия“ от „Дани Каназирева и Съюз за Пловдив“– магистър със специалност инженер – педагог в Технически Университет – София, втора магистратура – преподавател по „Информатика и информационни технологии“ – ПУ „Паисий Хилендарски“,  общински съветник от „Съюз за Пловдив“.

- Защо приехте да бъде издигната Вашата кандидатура за районен кмет?

Приех, защото на хората в „Тракия“ трябва човек, който да работи за тях, да уважава мението им и да бъде искрен в подкрепата си. „Тракийци“ искаме внимание, човешко отношение, някой просто да ни изслуша. Няма да предам доверието на колегите от „Съюз за Пловдив“, които ме номинираха. Моята кандидатура е резултат от доверието и труда на много хора. За мен Дани Каназирева е един много уважаван, смел, ерудиран и отговорен човек и номинацията много ме задължава, включително пред нея. Ако трябва, няма да спя, но ще изпълня ангажиментите си. За мен това е огромна отговорност, не е моя прищявка или лекомислено желание.

- Познавате ли района, кои са главните му проблеми?

Аз съм израснала в „Тракия“. Винаги съм живяла тук, двете ми деца посещават градини и учат тук. Много добре познавам манталитета на общността.

Ние, „тракийци“, се отличаваме

от жителите на останалите райони. Имаме много засилено чувство за общност, следваме си свои навици. Например, тук хората имат обичай да общуват пред блоковете си и за удобство си изграждат и обзавеждат сами беседки.

- Какви качества са нужни на един районен кмет, за да е успешен?

Район „Тракия“ е доста по-различен от останалите квартали на Пловдив и хората, които живеят в него – също. Според мен на първо място кметът трябва да познава много добре не само района си, но и хората. Да вижда развитието на района през техните очи.

Да изгради силен екип до себе си, а не просто чиновници.

Да бъде загрижен, да помага на хората и да организира така работата си, че нещата да се случват. Много важно е и кметът да окуражава всеки жител да взима участие в управлението на района. И накрая – да има реален план за развитието на район „Тракия“ и да го осъществи.

- Вие познавате района си, знаете неговите предимства и недостатъци, какво Ви казват хората, които срещате по улиците в район Тракия?

Целият си съзнателен живот съм прекарала в „Тракия“ и смело мога да заявя, че

мога да посоча и плюсовете и минусите във всеки микрорайон на „Тракия“

дори и със затворени очи. Въпреки добрите характеристики на района са налице и проблеми, свързани с недостатъчния брой на места в детските ясли и градини, което затруднява стотици семейства. Други задават въпроса с какво техните деца са по-различни от останалите деца, които посещават нормални детски градини, а не подблоковите.
За съжаление и в „Тракия“ започна масово разпродаване и застрояване на междублоковите пространства. При срещите ми с хората, те се интересуват защо се действа на тъмно, защо някой друг решава вместо гражданите какво искат те. Защо няма достъпна информация и диалог между граждани и районен кмет? Искането на хората е да има обществено обсъждане и обсъждане на проекта преди да се вземе каквото и да е решение.

Липсата на паркоместа

не подминава и район Тракия. Проблемът с колите е комплексен – местата за паркиране не достигат, няма достатъчен контрол за паркиралите неправилно, българите сме свикнали да си паркираме точно пред входа, но жертва на този проблем падат именно зелените междублокови пространства и градинки.

В Зона А9, хората излизат от входа си и се блъскат в коли.

Хората са принудени или да вървят километри до единствения останал пенсионерски клуб или да играят карти на тротоара.

Това е пълно неуважение към нашите родители!

А за младите – няма как децата да спортуват в нищото, пълно с кърлежи и буболечки.

- Какво ще направите първо, ако спечелите?

Първо ще подбера екип, екип на който мога да се доверя. Екип за който думите „Няма начин да стане“ ще бъдат забранени. За да бъде успешен обаче не е достатъчно само да се избута осемчасовият работен ден и да дойде другият. Не е достатъчно само разходка из квартала, защото решение на проблемите им все още няма.

Пред много от блоковете липсват и най-елементарните неща, като пейка и кошче.

Те струват стотинки на фона на милионите които се харчат за какво ли не.
Екипът трябва да създава доверие и усещане за сигурност у гражданите. Ще проведа обществени обсъждания по болни теми във всеки микрорайон, ще чуя думата на всеки гражданин.
Ще изготвя и представя решения

и на най-малкия проблем в кратки срокове.

И накрая ще кажа само, че за тракийци близостта с природата, възможността да излезеш и да седнеш пред блока, и фактът, че можеш да осигуриш на детето си място за игра в междублоковото пространство, далеч от опасностите на улиците и трафика, означава по-високо качество на живот. Качество, за което ще се боря със сърце!

- Как ще защитавате обществения интерес на гражданите на района пред всички държавни и общински институции?

Кметът на района е мажоритарно избран. Това ще ми даде огромна сила и гръб, за да действам настоятелно пред институциите. Ще имам самочувствието, че съм избран кмет, а не посочен от някоя партийна централа в София.

Това ще ми даде нужната енергия и смелост,

за да отстоявам интереса на нашия район, без да се съобразявам със зависимостите, които са имали предшествениците ми. Аз съм издигнат от „Съюз за Пловдив“ – организация, която е създадена тук, Пловдив и няма централа на жълтите павета, от която да получава наставления.

Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет

Основната ми задача ще бъде да опазим „Тракия“ от презастрояване

Време е да оставим партийната принадлежност и чиновническия подход

Район „Тракия“ има всички дадености да бъде най-предпочитаното място за живот, но тези дадености трябва да бъдат съхранени, опазени и добре поддържани. Виждаме, че през последните години бетонът настъпва и към парк „Лаута“, започнаха да продават терени там, а и в междублоковите пространства изникват огромни жилищни сгради. Само за тази година бяха изкарани

за продажба над 200 000 кв.м. именно от „Тракия“

в т.нар. индустрална зона. Категорично смятам, че презастрояването трябва да бъде максимално ограничено. Ако този процес продължи, в „Тракия“, както и във всички останали райони, няма да достигат въздух и места за отдих и паркиране. Така че моят приоритет за „Тракия“ ще бъде преди всичко да бъде опазен районът и да запази всичките си дадености.

Кандидатът за районен кмет на „Тракия“ инж. Гергана Стоянова е прекрасен човек, който дава душата и сърцето си за района.

Тя живее с проблемите на хората от „Тракия“.

Много е всеотдайна и  ще изпълни със съдържание правилото, че местното самоуправление е на местните хора. Гергана Стоянова винаги е била сред хората. Имам й пълно доверие и  знам, че няма човек, когото тя да разочарова, да обиди или на когото да не помогне. Гергана има широко сърце и лично аз с две ръце бих гласувала за нея като районен кмет. Знам, че тя  ще се справя прекрасно. Тя не е чиновник или партиен функционер, каквито ги спускат отгоре и ще изпълни със смисъл местната власт, а именно – да бъде  близо и в услуга на хората. Крайно време е

да избираме хора, които могат и знаят,

имат нужното образование и качества. Нека оставим гръмките абревиатури на партийни централи в София, защото никой от София няма да дойде и да реши проблемите на  „Тракия“ или на който и да е друг район. Ако ние не си изберем хора, които милеят за града, никой няма да ни реши проблемите. Гергана Стоянова познава до последното камъче район „Тракия“. Аз съм сигурна, че няма друг, който така добре да познава района като нея.

Моят апел и молба към хората от „Тракия“

е да дадат шанс на един истински и сърцат човек, който да покаже, че управлението може да бъде различно.

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679
-->