Дани Каназирева: Крайбрежните булеварди – скоростни, като навсякъде в Европа

Предлагаме в бюджета  за 2018 г. обекти, чакани от пловдивчани с години

за подобряване на градската инфраструктура.

Всяко наше предложение е финансово обосновано, мотивирано и разумно, а обектите са подредени по приоритети, без да залитаме в популизъм. Всички те са посочени от граждани и са напълно реални, за да бъдат изпълнени. Убедени сме, че бюджетът може да си позволи тези разходи, което ще доведе до решаването на конкретни проблеми във всички райони на града.

градът е обърнал гръб на реката си.

В много други градове по света животът кипи точно около реките и ние ще настояваме в бюджета за 2018 г. да бъдат заложени средства за проектиране на бул. „Марица – север“ . Безспорно е, че движението ще се улесни, особено ако се премахне колелото до Водната палата и се направи пробив на южния бряг на Марица.

Другият  важен  инфраструктурен обект, който предлагаме, е продължението на бул. „Македония“.  Район „Южен“  много бързо се разраства, задръстванията са огромни,  местата за паркиране не стигат. Бул. „Македония“ е изграден само до бул. „Никола Вапцаров“, след което започва кален и прашен път, все едно не сме в Пловдив, а в някое затънтено село. За проектирането на булеварда е обявена обществена поръчка и, за да не  се отлага за неопределено  време, както често се случва, предлагаме  да се планират  1,5 млн. лева за първия етап. Това е участък от бул. „Н. Вапцаров“ до бул. „Ал. Стамболийски“, който да се изпълни  през  2018-а  и  2019  г. Продължението на бул. „Македония“ е необходимо и по друга причина –  той ще бъде свързан с бул. „Васил Априлов“, след като се построи  подлез под Централна гара.

държим да бъде санирана детска градина „Еделвайс“ –

най-старото детско заведение в „Тракия“, като успоредно с това да се благоустрои и дворът. От ремонти имат нужда ул. „Димчо  Дебелянов“, „Щросмайер“, „Сатурн“ и „Кръстьо  Пастухов“ в район „Централен“, тъй като там хората всеки ден си чупят колите, а пешеходците се спъват в разбитите тротоари. В район „Северен“ предлагаме  да се заложат средства за възстановяване на детската площадка и зелената площ до Пешеходния мост на северния бряг на Марица.

Крайно време е да се изгради паркинг на Пещерско шосе между УМБАЛ „Св. Георги“ и „Пълмед“, а също така и джобове за  паркиране на ул. „Равнища“ до студентските общежития. В район „Източен“ сме предложили  ремонт на подлезите по бул. “Кн.  Мария Луиза“, през които сега пешеходците ги е страх да минават. Средствата за тези обекти не са толкова големи, че да са непосилни за бюджета, но с тези ремонти ще направим още една крачка към подобряване на качеството на живота в кварталите.

гарантирана сигурност за гражданите.

Напоследък в Пловдив зачестиха случаите на вандализъм и сигнали на хората, че се страхуват от инциденти в определени части на града. Жалби получаваме за кв. „Изгрев“, за зоната около Шекер махала, за парковете в район „Южен“. Една от мерките, която ние предлагаме, е догодина там да се монтират видеокамери, които да се свържат със съответните районни управления на полицията.  Жителите на квартала до Централна гара вече трето десетилетие са подложени на тормоз, затова предлагаме  „Хан Кардам“, „Тракия“, „Кавала“  и още пет улици да се оборудват с видеокамери. За  сигурността е изключително важна и постоянната съвместна работа на местната власт с  полицията.

Знам, че приоритет за  2018 г. е подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата, но не бива да се пренебрегват ежедневните грижи на хората и тяхната сигурност.

не се изпълняват или се бавят.

Причината не е в липсата на средства, защото за Културната столица държавата през юни е предоставила на общината 7 млн. лева субсидия, но те не са усвоени. С нашите предложения искаме да помогнем на администрацията да състави навреме  капиталовата програма за 2018 г. преди публичното обсъждане на проектобюджета, а не на крак в последните дни през януари, когато изтича срокът за гласуването му в Общинския съвет. Надяваме се, че предложенията ни не само че ще  бъдат приети, но и изпълнени.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 2,832 

Последни позиции

Каназирева предупреждава: Общината превръща „Колодрума“ в черна дупка

Евелин Парасков: Похарчихме милиони за „Колодрума“, а залата хваща паяжини

Дани Каназирева: Защо „Съюз за Пловдив“ е в опозиция – ето поне 3 причини

Гергана Стоянова от „Съюз за Пловдив“: Депо за строителни отпадъци трови въздуха в жилищен квартал

С това ли ще ви запомним, г-н Тотев?

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679