Дани Каназирева: Надявам се казусът “Градски транспорт” Пловдив най-после да се разплете

ПП “Съюз за Пловдив” настоява да се сложи край на порочната схема от бюджета да се заплащат пълни субсидии за тролейбусните линии на градския транспорт, предаде репортер наPlovdiv24.bg. Предложението за това вече е внесено в Общинския съвет и ще е първото за политическата партия.

“Абсурдно е да се плащат пълни субсидии за несвършена работа, това е чисто източване на бюджета и облагодетелстване на фирми, които са били близки до властта”, коментира днес председателят на “Съюз за Пловдив” Дани Каназирева.

Стана ясно, че неоснователното плащане е започнало в началото на 2009 г. Тогава, по предложение на съветника от БСП Ангел Петров, ОбС на Пловдив взема решение на фирма “Градски транспорт” да не се налагат санкции за неизпълнен пробег на тролеите и субсидиите да се изплащат в пълен размер.

“Към онзи момент приватизаторът на “Градски транспорт” Ангел Батаклиев не е доставил предвидените по договор 65 тролея, но са му дали отсрочка до октомври 2009 г.”, поясни Каназирева. Разбра се, че на същото основание съветниците приемат и решението за плащане в пълен размер, въпреки че тролеи няма.

“Две години по-късно тролеи се движат едва по 3-4 от заложените в договора 8 линии, като и по тях покриват само 30-40 на сто от предвиденото, но санкции няма и субсидиите се превеждат като за редовно изпълнени маршрути”, възмутена беше Дани Каназирева. Според “Съюз за Пловдив” е крайно време Община Пловдив да започне да санкционира “Градски транспорт”, както би направила с всеки друг превозвач, който не си върши работата.

“Надявам се, че политическия чадър над Батаклиев вече не съществува”, заяви още председателят на политическата партия. От нейните думи стана ясно още, че по неофициални данни неправомерно превежданите субсидии са около 50 хил.лв. на месец. В тази връзка политичестата партия внася и питане в ОбС на града да се разбере официалната стойност на субсидиите от 2009г. до този момент.

“Основният проблем е, че хората не могат да разчитат на тролейбусния транспорт. Ако изчислим щетите за бюджета за последните 3 години, те ще надхвърлят 1 млн.лв.”, обобщи Каназирева.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 272 

Последни позиции

„Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – север

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи увеличението на такса смет

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“: Дебатът за заема тепърва започва Настояваме да се изготви доклад преди да се даде мандат за преговори с Европейската инвестиционна банка

„Съюз за Пловдив“ предлага да се създаде структура „Зелена система“

Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет на СЪЮЗ ПЛОВДИВ: Изписване на партийните схеми от общинското здравеопазване

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679