Дани Каназирева: Нови тротоари в центъра и детски площадки край Марица

„Съюз за Пловдив“ иска средства в бюджета за 2018 г. за обекти, които хората във всички райони чакат от години

Дани Каназирева и съветниците от „Съюз за Пловдив“ искат в бъджета за 2018 г. да бъдат включени ремонти на няколко улици, тротоари и детски площадки. Конкретните обекти са във всички райони на града и са подробно описани в предложението.

Всички обекти за ремонт са от първа необходимост и са посочени от самите жители на кварталите, които с години чакат благоустрояване. Финансирането няма да натежи на градския бюджет, но тези ремонти още веднага ще подобрят усещането на хората, че живеят в европейския град“, коментира Каназирева.

В район „Централен“ съветниците предлагат преасфалтиране на улиците „Димчо Дебелянов“ и „Щросмайер“, където настилката и разбита и всеки ден граждани се оплакват, че си чупят колите. Сред предложенията е и ремонт на алеите между блоковете на бул. „Копривщица“.

„Съюз за Пловдив“ настоява за нови тротоари на една от най-натоварените улици в центъра – „Кръстьо Пастухов“, по която хиляди пловдивчани всекидневно минават от Сточна гара до Цар-Симеоновата градина. Съветниците са включили сред приоритетните обекти и облагородяване на междублоковото пространство до № 9 на същата улица, което в момента е превърнато в паркинг. В района живеят семейства с малки деца и те не могат да използват занемарената градинка. Нови тротоари са необходими и на улиците „Димчо Дебелянов“ и „Сатурн“.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ дават и решение на проблема с недостатъчните детски площадки в район „Централен“. Те предлагат изграждане на нова детска  площадка между блоковете на ул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Младежка“, и подмяна на остарелите и опасни детски съоръжения зад блока на ул. „Раковски“ № 27 – там пързалката е с пробита ламарина, пясъчникът е мръсен, а  пейките са изпочупени.

В  район „Северен“ съветниците на „Съюз за Пловдив“ настояват през 2018 г. да бъде възстановена детската площадка и зелена площ около нея до пешеходния мост на река Марица.

Бързото развитие на квартала около Новотела и по поречието на Марица изисква много по-добра инфраструктура, която да се ползва от младите семейства с деца в района“, смята Каназирева.

Необходимо е да се възстановят и зелените площи с детски катерушки, пейки и осветление между бул. „Марица“ 51-53 и ул. „Победа“ 2-4.

За район „Западен“ предложението е да се предвидят средства за проектиране и изграждане на паркинги на бул. „Пещерско шосе“ между кръстовището на УМБАЛ „Св. Георги“ и „Пълмед“, както и на паркоместа по ул. „Равнища“ до студенските  общежития. В предложението за бюджета е включено и изграждането на нова детска площадка на ул. “Ясна поляна“ № 3, където старата  площадка в момента е занемарена и превърната в нерегламентиран паркинг.

В район „Източен“ е неотложен ремонтът на подлезите по бул. “Княгиня Мария Луиза“  срещу Полиграфия и на спирката на ТПК”Марица”. Те са неосветени, мръсни и опасни.

„Съюз за Пловдив“ вече внесе предложение за проектиране и реконструкция на бул. „Марица север“ в район „Северен“, за продължението на бул. „Македония“ в район „Южен“ и за саниране на детска градина „Еделвайс“ в район „Тракия“.

Предложенията ни са експертни, разумни, добре мотивирани и се надявам, че те ще бъдат не само приети от община Пловдив и Общинския свет, но и изпълнени през 2018 г. “, коментира Дани Каназирева.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 1,523 

Последни позиции

Каназирева предупреждава: Общината превръща „Колодрума“ в черна дупка

Евелин Парасков: Похарчихме милиони за „Колодрума“, а залата хваща паяжини

Дани Каназирева: Защо „Съюз за Пловдив“ е в опозиция – ето поне 3 причини

Гергана Стоянова от „Съюз за Пловдив“: Депо за строителни отпадъци трови въздуха в жилищен квартал

С това ли ще ви запомним, г-н Тотев?

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679