Евелин Парасков, Дясно обединение Нова Република: Парашутисти на лов за гласовете в Пловдив и областта

Повечето партии отново командироваха своите верни партийни кадри

 

Винаги е било така. Но и винаги това е било силно дразнещо за хората в Пловдив. Лесно е да гласуваме за някой от Ямбол, Перник или София, който ще се води „наш“ депутат. Но още на следващия ден ще забрави, че е изпратен на жълтите павета от нас, коментира Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ – коалиционен партньор в Дясно обединение Нова Република заедно с ДСБ, Граждански блок и БДО. Според Евелин Парасков

повечето партии се отнасят към града ни като към резервоар за гласове.

Изпращат някой партиец, който е удобен на ръководството си, той повежда листата и разчита на гласуващите под строй да го направят депутат. За съжаление, тази схема работи от години.

Само преди няколко месеца над два милиона и половина българи гласуваха за мажоритарни избори. Това означава да избираме доказани личности, а не анонимници от листите. Повечето партии се направиха, че не чуха хората. Обявените водачи на листите на основните политически сили в Пловдив и областта са доказателството.

Големите партии си мислят, че имат своите сигурни гласове в Пловдив и областта.

Така на първото място в листата се появява най-удобният на централата. Най-послушният. Най-заслужилият, но не с работа за избирателите си, а с услуги за партийните си шефове.

Те пак са тук

Нека прегледаме листите за тези избори в Пловдив и Пловдив – област. Как така някакви хора изведнъж се загрижиха за нашия регион? Какво ги води насам?

Бившият военен министър Николай Ненчев е роден в Ямбол и незнайно защо се е  озовал начело на листата на Реформаторски блок в Пловдив. Божидар Лукарски пък е от Перник, но е спуснат от същата коалиция на лов за гласове в Пловдивска област. Хората от Пловдив и региона ги познават от телевизията – познават и скандалите около тях от пресата. Но тези хора само са минавали като туристи през Пловдив. С какви очи очакват доверието на хората?

Генерал Михо Михов е от Габрово, а сега  обещава на пловдивчани нов живот като водач на листата на АБВ. БСП, ГЕРБ и „Да, България“ също заложиха на хора от София.

А пък в листата на Марешки повечето хора са близки на негови приятели или от Варна и региона. Те пък какво общо имат с Пловдив или областта?!

По всичко личи, че предизборната кампания в Пловдив и областта ще премине под мотото

„Столичани в повече“

Тези хора нямат идея какви са проблемите на Пловдив и региона, не познават хората отбелязва Евелин Парасков.

Всички те се надяват пловдивчани да ги изберат, без обаче те да се интересуват от пловдивчани.

Депутатите трябва много добре да познават проблемите на своите райони, за да могат да са полезни на града си. А и Пловдив и областта имат своите и авторитетни, и достойни хора – достатъчно подготвени, за да защитават достойно интересите на града и региона, счита Евелин Парасков.

 

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 2,082 

Последни позиции

Дани Каназирева: Европа спира безразборното взимане на ЕГН

Дани Каназирева: Готова ли е общината за защита на личните ни данни?

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“: Сериалът за Европейска столица на културата да не се окаже криминален

Eвелин Парасков и „Съюз за Пловдив“: Общината неглижира проблема с Рогошко шосе

Дани Каназирева: Къде са отчетите за разходите за Европейска столица на културата?

Този сайт използва "бисквитки" (cookies) с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече за това какви данни съхраняваме в нашата Политика за поверителност. Съгласен