Инж. Владимир Кисьов, Дясно обединение Нова Република: По-високи доходи – има само един начин

Първо трябва да се преборим с олигархията и корупцията

 

България може да се справи  с бедността, само ако се пребори с олигархията и корупцията и освободи работещите хора и бизнеса от рекета и бюрокрацията. Това е категоричното становище на предприемача  инж. Владимир Кисьов от „Съюз за Пловдив“, която партия е коалиционен партньор в Дясно обединение Нова Република заедно с ДСБ и БДО.

Инж. Владимир Кисьов  дава за пример  балтийските страни,  Чехия и Полша, които изпревариха  България  по развитие на икономиката,  инвестиции и доходите.  Те успяха, защото се възползваха пълноценно от членството в Европейския съюз.

Избраха да подкрепят малкия бизнес и работещите хора

за разлика от правителствата в България , които избраха да помагат на монополистите,  олигархията и картелите, мачкайки предприемчивите хора.

В България можем само за 4 години да постигнем с 50 %  по-високи доходи, но  първо трябва да създадем среда на честна конкуренция, счита Владимир Кисьов.  Днес всички партии обещават по-високи заплати, но без да казват откъде ще дойдат те. Първо трябва да освободим бизнеса от данък „бумащина“ и данък „рекет“, после

веднага отмяна на данък „Уикенд“,

след това да изкореним корупцията и да извадим партийната номенклатура от администрацията.

Едва тогава икономиката ще се задвижи два пъти по-бързо. България може да достигне растеж от 6-7%. Тогава фирмите ще печелят повече, ще работят повече хора за по-високи доходи. Приходите в бюджета ще бъдат повече. Това е пътят за забогатяване на България. Нова Република е

против увеличаване на  данъци,  осигуровки и такси.

В същото време  предлага  въвеждане на по-нисък ДДС от 9% за основните храни, за лекарствата и за книги и учебници.

Всички тези мерки ще повлияят положително на икономиката, но само ако запазим общата финансова стабилност. Има само едно изключение – образованието. Това е единствената сфера, заради която сме готови да увеличим дълга, защото шоковите инвестиции винаги се отплащат на обществото.

Плащаме годишно по над 1 милиард лева

в повече заради картела на пазара на горивата. Необходимо е само да променим закона и да направим регулаторите независими и силни. В момента те са умишлено държани зависими от партийните назначения. С още няколко промени в законите ще забраним на производителите и търговците на горива да имат господстващо положение или концентрация.

Така горивата ще поевтинеят.

Резултатът от всички тези мерки ще бъде, че българската икономика ще покаже много по-добри резултати. Без партиен рекет и бюрократичен произвол българските фирми ще просперират много повече. Това ще повиши рязко доходите от труд, а работещата държава ще събира много повече приходи, с чиято помощ възрастните ще имат достойни пенсии.

Не е толкова сложно. Трябва само смелост срещу олигархията, да си съберем парите от тях и да освободим работещите хора. Точно по този начин другите бивши социалистически държави днес са много по-богати от България, убеден е  Владимир Кисьов.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 4,522 

Последни позиции

Дани Каназирева: Европа спира безразборното взимане на ЕГН

Дани Каназирева: Готова ли е общината за защита на личните ни данни?

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“: Сериалът за Европейска столица на културата да не се окаже криминален

Eвелин Парасков и „Съюз за Пловдив“: Общината неглижира проблема с Рогошко шосе

Дани Каназирева: Къде са отчетите за разходите за Европейска столица на културата?

Този сайт използва "бисквитки" (cookies) с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече за това какви данни съхраняваме в нашата Политика за поверителност. Съгласен