Каназирева: Да започнем „Марица – Север“ и продължението на „Македония“

„Съюз за Пловдив“ с  предложения за финансиране на  инфраструктурни проекти  в бюджета за 2018 г.

„Съюз за Пловдив“ и тази година избра експертния подход при оценката на проекта за бюджет за следващата 2018 г. Дани Каназирева и колегите ѝ предложиха включване на 20 конкретни проекта, които ще подобрят качеството на живота и за хората в целия град, и във всеки един от шестте района на Пловдив.

Първото предложение е за проектиране на разширение на бул. „Марица – Север“ – целта е той да поеме значителна част от трафика, да осигури нови места за паркиране и да се „обърне“ с лице към реката, както е във всеки европейски град с река.

„Трябва най-после да започнем този булевард. Това ще облекчи движението, ще даде възможност на работещите и живеещите в квартала да паркират и ще имаме още една емблема на града – не може да имаме река и да се обръщаме с гръб към нея“, обясни предложението Каназирева.

„Съюз за Пловдив“ предлага още проектът за разширение на „Марица – Север“ да включва изграждане на места за отдих и озеленяване, за да може булевардът да бъде еднакво удобен и за шофьори, и за пешеходци.

Вторият инфраструктурен проект е изграждането на продължение на бул. „Македония“ – от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“. Предложението на „Съюз за Пловдив“ е тази отсечка да бъде заложена  като първи етап от цялостното продължение на бул. „Македония“ до ул. „Поручик Въльо Стефов“.

„Продължението на „Македония“ ще направи по-удобен живота на десетки хиляди пловдивчани, ще им спести стотици часове от задръстванията, а по-малко задръствания означават и по-чист въздух за децата. Знаем, че сега всички усилия са насочени за Европейска столица на културата, затова предлагаме този проект да бъде разделен на две за следващите две години“, каза Дани Каназирева.

“Съюз за Пловдив“ предлага средствата за изграждане на продължението на бул. „Македония“ да бъдат заложени в две бюджетни години с обща стойност 1,5 млн. лв., като за 2018 г. – 500 хил. лв. без ДДС, а за 2019г. – 1 млн. лв. без ДДС.

Останалите проекти са за поставяне на нови тротоари на най-належащите места, обновяване на детски градини и площадки, разширяване на видеонаблюдението.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 2,556 

Последни позиции

Каназирева предупреждава: Общината превръща „Колодрума“ в черна дупка

Евелин Парасков: Похарчихме милиони за „Колодрума“, а залата хваща паяжини

Дани Каназирева: Защо „Съюз за Пловдив“ е в опозиция – ето поне 3 причини

Гергана Стоянова от „Съюз за Пловдив“: Депо за строителни отпадъци трови въздуха в жилищен квартал

С това ли ще ви запомним, г-н Тотев?

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679