Каназирева: Избирателите на “Съюз за Пловдив” решават сами в неделя

“Избирателите на “Съюз за Пловдив” ще решават сами за избора си в неделя”, заяви днес председателят на партията и общински съветник в бъдещия ОбС на Пловдив Дани Каназирева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тя беше категорична, че избирателите на “Съюз за Пловдив” са образовани хора с позиция и даването на указания как да се гласува би било абсурдно и унизително за тях.

“За нас гласуваха 10 хил. души, които избраха конкретните експертни решения, заложени в нашата програма. Тези хора сами ще изберат своя кмет в неделя,без да се нуждаят от нареждания”, каза още Каназирева.

По повод на станалите вече така популярни политически подкрепи, тя беше лаконична, че това обикновено е въпрос на договорка между партийните щабове, а не отстояване на позиции. Каназирева не скри, че като лидер на партия с 4-ма съветници е търсена от различни партии за подкрепа на втория тур на изборите, но убеждението на “Съюз за Пловдив” е, че пловдивчани, а не партиите трябва да изберат новия кмет на града.

Като пробив в статуквото оцени Дани Каназирева представянето на партията, на която е председател.

“Досега не се е случвало 10 месеца след своето учредяване партия да има 4-ма съветници, при това с висок праг
от гласове за мандат”, категорична беше тя. Според нея, резултатите от вота ясно показват желанието на пловдивчани да бъдат представлявани от хора без тежести в политиката.

Запитана за кой от двамата канадидати за кмет на Пловдив ще гласува в неделя,Дани Каназирева естествено не поиска да сподели, но пък каза, че ако е смятала, че някой от тях трябва да е кмет на града, то тогава самата тя нямаше да се канидатира.

Относно позицията, която ще вземе “Съюз за Пловдив” в бъдещия ОбС на града, Каназирева беше ясна:

“Ние категорично сме център-дясно и БСП и ДПС не са нашите партии”.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 205 

Последни позиции

„Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – север

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи увеличението на такса смет

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“: Дебатът за заема тепърва започва Настояваме да се изготви доклад преди да се даде мандат за преговори с Европейската инвестиционна банка

„Съюз за Пловдив“ предлага да се създаде структура „Зелена система“

Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет на СЪЮЗ ПЛОВДИВ: Изписване на партийните схеми от общинското здравеопазване

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679