Каназирева: Моралът ни задължаваше да изберем Манол Пейков отново в „Пловдив 2019“

„Съюз за Пловдив“ предложи отново Манол Пейков за член на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“. Лидерката на групата съветници Дани Каназирева обясни, че случаят е морален и призова за консенсус в залата. Тя припомни как преди няколко месеца общинските съветници бяха подведени, че г-н Пейков трябва да бъде освободен заради обвинения в конфликт на интереси, а после всички разбрахме, че това не е вярно и г-н Пейков е бил несправедливо обвинен.

„Най-важното нещо, за което трябва да се грижим в подготовката ни за Европейска столица на културата, е имиджът на Пловдив. Имиджът е най-големият капитал, който ще остане и в дългосрочен план за града ни. Фондацията е лицето на този голям за проект за Пловдив, а нейният Управителен съвет е гаранцията пред нас. Ето защо аз и моята група смятаме, че хвърлянето на обвинение срещу един от членовете на фондацията накърнява имиджа на целия екип по организацията“, каза Каназирева пред общинските съветници.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ призоваха всички в залата да признаят грешката си и да направят единственото възможно нещо, което диктува моралът.

„След като г-н Пейков несправедливо бе освободен, можем с едно гласуване да премахнем тази несправедливост и да гласуваме той отново да стане част от Управителния съвет. Важно е как се отнасяме към личностите на Пловдив и към всички хора, които полагат усилия за достойно представяне на Европейска столица на културата. Всички ние носим отговорност пред Пловдив и пловдивчани – тази отговорност ни задължава да възстановим справедливостта“, призова Каназирева.

Тези мотиви не бяха чути от мнозинството в Общинския съвет. ГЕРБ, патриоти и реформатори заедно отхвърлиха предложението на „Съюз за Пловдив“ за избиране на Манол Пейков в Управителния съвет на „Пловдив 2019“.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 711 

Последни позиции

Дани Каназирева: Европа спира безразборното взимане на ЕГН

Дани Каназирева: Готова ли е общината за защита на личните ни данни?

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“: Сериалът за Европейска столица на културата да не се окаже криминален

Eвелин Парасков и „Съюз за Пловдив“: Общината неглижира проблема с Рогошко шосе

Дани Каназирева: Къде са отчетите за разходите за Европейска столица на културата?

Този сайт използва "бисквитки" (cookies) с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече за това какви данни съхраняваме в нашата Политика за поверителност. Съгласен