“Съюз за Пловдив“: Подкрепяме развитието на „Летище Пловдив“, но при ясни гаранции

„Съюз за Пловдив“  подкрепи предложението на Общинската администрация за активно ангажиране с бъдещото развитие на „Летище Пловдив“. Винаги сме били последователни, че летището трябва да бъде неизменна част от икономическия и туристически подем, който е необходим на Пловдив.

„Съюз за Пловдив“ обаче настоява за ясни и публични гаранции как интересът на пловдивчани ще бъде защитен в това бъдещо партньорство.

За пореден път Община Пловдив постави почти пред свършен факт Общинския съвет и представи в последния момент проектите за решения. Изключително краткият срок направи невъзможно компетентното обсъждане. Нямаше време за задаване на въпроси и получаване на отговори.

Нашата позиция е ясна. Ние гласувахме в полза на предложението за оказване на подкрепа на „Консорциум Летище Пловдив“ в откритата процедура за предоставяне на концесия на „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив“. Но в същото време очакваме в най-кратки срокове кметът да огласи публично пред пловдивчани какви са конкретните параметри на това бъдещо партньорство. В предложението пише, че Общината е получила предложение „да участва като член, а в перспектива и като акционер в „Консорциум Летище Пловдив“.

Задаваме тези въпроси, водени единствено от отговорност към Пловдив и пловдивчани. Вярваме, че Общината трябва да има роля в развитието на летището, но този път е важно партньорството да бъде от полза за града ни. Печалният опит с Панаира ни задължава да бъдем предпазливи към всяко следващо партньорство.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 1,974 

Последни позиции

Каназирева предупреждава: Общината превръща „Колодрума“ в черна дупка

Евелин Парасков: Похарчихме милиони за „Колодрума“, а залата хваща паяжини

Дани Каназирева: Защо „Съюз за Пловдив“ е в опозиция – ето поне 3 причини

Гергана Стоянова от „Съюз за Пловдив“: Депо за строителни отпадъци трови въздуха в жилищен квартал

С това ли ще ви запомним, г-н Тотев?

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679