Трайчо Трайков, Нова Република: Да си върнем откраднатия патриотизъм

Тези, които работеха за обезбългаряването на Пиринска Македония, днес са готови да угодят на съветските си господари

 

Години наред българското дясно странеше от темата за българския патриотизъм – сякаш смяташе, че той е едва ли не “ретрограден”, “русофилски” или по някакъв друг начин антимодерен,  коментира Трайчо Трайков, член на ръководството на дясното обединение Нова Република.

Ние не говорихме достатъчно по темата и тя ни беше открадната от хора, които търсят плакатни изяви чрез един иначе свят идеал, зад който да скрият нечистоплътните си действителни цели. Може би затова и напоследък започна да се говори за “модерен патриотизъм”.

Истината обаче е, че има един-единствен, възрожденски и традиционен български

патриотизъм – проевропейски, продемократичен и хуманен.

В центъра му са теми като образованието, човешките права и равноправието, и достойното място на България в европейската цивилизация. Негови изразители са хора като Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Захарий Стоянов – хората, които са нашето упование, подчертава Трайчо Трайков.

Той обаче напомня,  че в новата българска история има какви ли не предателства спрямо идеала на тези наши икони. Аз съм убеден, че истински български патриот не би допуснал например Коминтернът да обяви голяма част от българската нация във Вардарска Македония за “не-българи”; комунистите им измислиха език и азбука в услуга на враждебни за нас интереси, а после разстреляха държавниците, които трагично опитаха да съберат заграбените парчета от България.

Същите хора и техните тайни служби продължиха след това години наред да работят за обезбългаряването на Пиринска Македония,

за да угодят на съветските си господари.

А техните наследници днес са готови да продадат на пост-съветския милитаризъм каквото поискат от тях – икономика, история, национално достойнство.

Междувременно част от тези предатели, докато търгуват с български паспорти, се прегръщат с финансирани от Москва крайно националистически европейски партии, които истерично обявяват българи и румънци за своя най-голям проблем.

И всички заедно се опитват да разрушат най-хубавото, което се е случило на България от поне сто години насам – обединена, мирна Европа, в която между българите вече няма истински граници.

Как да върнем на нацията изгубения дух на оптимизъм, надежда и устременост? Има само един отговор – “Нова Република”, коментира Трайчо Трайков.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 275 

Последни позиции

Дани Каназирева: Европа спира безразборното взимане на ЕГН

Дани Каназирева: Готова ли е общината за защита на личните ни данни?

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“: Сериалът за Европейска столица на културата да не се окаже криминален

Eвелин Парасков и „Съюз за Пловдив“: Общината неглижира проблема с Рогошко шосе

Дани Каназирева: Къде са отчетите за разходите за Европейска столица на културата?

Този сайт използва "бисквитки" (cookies) с цел подобряване на ползваемостта. Можете да научите повече за това какви данни съхраняваме в нашата Политика за поверителност. Съгласен