Хората от миналото не могат да правят бъдещето

С искрена загриженост следя какво се случва при колегите от Реформаторския блок. И те се опитват да предложат алтернатива на днешната безпътица. БСП, ДПС и ГЕРБ са различни имена на едно и също нещо – некачествено и непрозрачно управление в интерес на отделни лидери и техните приятели–олигарси. Затова е важно разумните хора да търсят път напред извън тези партии.

 

Сътресенията в десницата обаче бяха лесно предвидими. Не може да се опитваш да градиш нещо ново с отломките от нещо старо. Всеки, който е участвал в минали управления, носи своята отговорност за днешната безнадеждност пред хората. Едни са виновни заради безобразията си, а други – защото не са се противопоставили достатъчно на тези безобразия. Няма невинни.

 

Не може да си бил министър на тройната коалиция, а сега да се представяш за лице на промяната. Не може да си бил вторият човек в партията балансьор, а сега да търсиш доверието на честните и активни хора. Така няма да стане.

 

Ние сме последователни – промяната може да бъде направена само от нови хора, необременени от стари зависимости, които открито да водят диалог с хората и да предлагат решения на проблемите. Вярваме, че от такава нужда има нужда България.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 718 

Последни позиции

Малко след 21:00ч. част от протестиращите в Пловдив пристигнаха пред сградата на Областна администрация

Областният управител Дани Каназирева присъства на представянето на новите инициативи на Германо-българския център за срещи и на обновения Управителен съвет на фондацията

Каназирева: Областната комисия по безопасност на движението със засилени мерки преди старта на новата учебна година и преди есенно-зимния сезон

Пловдив отбеляза 135-та годишнина от Съединението на България с молебен, поднасяне на венци и тържествена заря-проверка

Честит празник!

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679