С различни прояви област Пловдив отбеляза Международния ден на безопасността на движението по пътищата

Дани Каназирева – областен управител на област Пловдив апелира всички участници в движението по пътищата за повече толеранс и спазване на Закона за движението по пътищата.

„През летния сезон, особено през месеците юли и август настъпват най-много пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени на пътя. Децата и възрастните хора са най-уязвимата група. Запазване на живота и здравето не е на определена институция или човек, то е задължение на всички нас“, коментира областният управител

Общините в областта  и териториалните звена, имащи отношение с пътната безопасност, се включиха чрез популяризирането на рекламни материали, изготвени от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и чрез средствата  за масово информиране, по повод кампанията тази година.

На няколко места бяха поставени билбордове. Служители на Областна администрация – Пловдив раздадох флаери, с акцент, че всички ние като ежедневни участници в движението – дали като водачи на МПС или като пешеходци е важно да знаем, че НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО !

Денят на безопасността на движението по пътищата – 29 юни се отбелязва за втори път в нашата страна.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 91 

Последни позиции

Каназирева: Проверки търсят отговори на проблеми с биоцентралата в Труд

Стадионът на Лаута с разрешение за провеждане на международни спортни срещи

Каназирева: В област Пловдив приключи проверката за опасни пестициди

Каназирева: Ремонтът на пътя за Хисаря приключва предсрочно в средата на август

Министър Росен Желязков, областният управител Дани Каназирева и директорът на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски откриха модернизирания железопътен участък Скутаре – Оризово

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679