Областният управител Дани Каназирева поздрави ръководството на EVN Топлофикация във връзка с изграждането на нови енергийни мощности

Областният управител Дани Каназирева поздрави ръководството на енергийната компания за новата инвестиция и заяви пълната подкрепа, която представляваната от нея институция ще оказва и за в бъдеще. „Винаги съм вярвала, че всяка една власт трябва да уважава и да си партнира с бизнеса и с инвеститорите в града и региона“, Заяви г-жа Каназирева.

Със символичната „първа копка“, в която се включиха заместник-министърът на енергетиката Николай Николов, кметът на Пловдив Здравко Димитров, областния управител Дани Каназирева, председателят на Общински съвет Александър Държков, регионалният мениджър на EVN България Робърт Дик и председателят на Съвета на директорите на ЕВН България Топлофикация“ ЕАД Рихард Майсен , започна изграждането на пет нови водоениргийни котли, които ще осигурят по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика.

Предвидената инвестиция за новите водогрейни котли е общо 23 млн. лв. Чрез модерните съоръжения Пловдив ще има по-ефективно отопление. Три от петте котли ще бъдат в базата на ТЕЦ „Север“, а другите два , в тази на ТЕЦ „Юг“.  Очаква се проектът да бъде завършен през 2021 г.

Това е следващата мащабна фаза по модернизацията, след като през 2011 г. компанията въведе в употреба сочената за най-напредничава централа за екологично производство на топлинна и електрическа енергия на Балканите, при която не се отделят фини прахови частици.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 540 

Последни позиции

Пъдарско с нов водопровод, ще пият чиста вода

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Реорганизират движението за реконструкцията на Околовръстното

Премиерът Бойко Борисов посети община Лъки, коментира важните инфраструктурни проекти в областта

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679