Каназирева: Ремонтите дейности на пътя Пловдив – Пазарджик приключват до дни

Областният управител Дани Каназирева и директорът на Областно пътно управление – Пловдив инж. Йордан Калев инспектираха  ремонтните дейности на пловдивския участък от републиканския път до Пазарджик.

„Изключително много се радвам, че този ремонт беше придвижен, тъй като пътят не е ремонтиран от 1989г. Участъкът беше компрометиран, с пукнатини и пропадания, а той свързва две области – Пазарджишка и Пловдивска област. Освен това пътят служи и като обходен път, когато магистралата е затворена, “ – коментира областният управител.

Инж. Калев допълни, че при ремонта  са подобрени всички характеристики като отводняване, ландшафтно оформление, поставен е три пласта асфалт, изградени са нови банкети.

„Освен основното трасе, което  е реконструирано са ремонтирани и  мостовите съоръжения. Предстои да се направи новата вертикална и хоризонтална маркировка, да се поставят пътните знаци, за да се гарантира и безопасността на пътя, поясни инж. Калев.

„Това е един изключително натоварен участък и този ремонт беше изключително важен за нашата област, заключи Каназирева.

Очаква се до 9 септември ремонтът да приключи и пътят да бъде отворен за движение.

Общата дължина на участъка е близо 15 километра, като инвестицията е за около 18 милиона лева, ocигypeна oт бюджeтa нa Aгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 32 

Последни позиции

Малко след 21:00ч. част от протестиращите в Пловдив пристигнаха пред сградата на Областна администрация

Областният управител Дани Каназирева присъства на представянето на новите инициативи на Германо-българския център за срещи и на обновения Управителен съвет на фондацията

Каназирева: Областната комисия по безопасност на движението със засилени мерки преди старта на новата учебна година и преди есенно-зимния сезон

Пловдив отбеляза 135-та годишнина от Съединението на България с молебен, поднасяне на венци и тържествена заря-проверка

Честит празник!

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679