Неудобни сме, затова ни замерват с измислици

“Съюз за Пловдив“ пречи на политическата конюнктура, без значение дали са леви или десни, управляващи, или не, защото не само не зависим от партийни централи в София, а тук в Пловдив променяме политическата среда както в никой друг областен град в страната.

Когато казваме, че парите на данъкоплатците не трябва да се пилеят безразборно, не можеш да не се съгласиш. Същото е и когато казваме, че ремонтите са бавни, некачествени и скъпи.

Тогава да ги омаскарим, а?

В такива случаи започват кампании за дискредитиране. Замерват ни с измислици, а понякога и с много груби лъжи. Хванали са здраво определени медии и използват всички ресурси. Това не ни отказва, но мислим, че е важно да съберем най-използваните лъжи по наш адрес и да Ви отговорим на всички въпроси.

На кого е човек Дани Каназирева?

Всички сте чували различни обвинения по тази тема. Никой не може да допусне, че една жена може да влезе толкова млада в политиката, да отстоява смели и независими позиции и да създаде единствената успешна регионална политическа сила. Тук всички сме свикнали някой да е човек на някой друг, зад гърба му да се подават сенки, а решенията да се взимат по тъмни кабинети в София.

Финансирането на „Съюз за Пловдив“ е публично, по-голямата част от услугите, които поръчваме, се правят безвъзмездно от наши членове и симпатизанти. Ние сме единствената партия в Пловдив, която финансира самостоятелно дейността си. Не получаваме подаръци нито от общината, нито от държавата. Единствени се обявихме за пълно премахване на субсидиите за партиите.

Човек на Гергов?!

Това е абсолютна лъжа. Няма друг общински съветник, който толкова последователно и решително да е предлагал Община Пловдив да намери начин да се освободи от това загробващо съдружие. Това са фактите – останалото са стари ченгеджийски похвати.

Бивши кметове, областни управители и политици от казионните партии ме обвиняват във връзки с най-нехаресвания човек в Пловдив – целта им е всичко в главите на хората да се обърка и да изчезне границата между почтено и непочтено. А истината е, че точно тези бивши и настоящи властници се прегръщаха с въпросния бизнесмен по тайни резиденции и точно те допуснаха Стария град и Панаира да бъдат отнети от пловдивчани и да преминат в частни ръце.

Крия ли си името?

Това е най-грубата опорна точка, защото ме засяга лично. Подмятат, че съм си сменила името, за да скрия нещо от Вас. Това е абсолютна лъжа. Ето каква е истината:

Смених си първото име, защото рожденото ми име – „Здравка“, никога не съм приемала за близко и не съм го харесвала. Всички от малка ме наричаха Дани и това си е моето име още от най-ранно детство. Това е напълно законно и всеки български гражданин има такова право. Нищо не крия.

Много хора не харесват и не чувстват имената си като свои и цял живот се представят по различен начин. Аз имах решителността да направя тази промяна в живота си. Но вярвам, че най-важното е какво стои зад името на един човек. Най-близките до мен хора знаят, че зад моето стои всеотдаен родител и човек. Колегите ми знаят, че зад името ми стои коректен и лоялен професионалист. За повечето политици името ми означава смелост и енергия.

На всички разпространители на лъжи мога да кажа, че не е възможно човек да скрие нещо от миналото си със смяна на името. И данните за престъпления, и произнесени присъди не могат да бъдат заличени, защото основният идентификатор е ЕГН, а не първото име. Знаят колко нелепо е това обвинение, но продължават да го разпространяват, защото очакват да ме засегнат.

„Съюз за Пловдив“ бил в управлението

Истината е точно обратната – ние сме единствените, които не участваме и никога не сме участвали в управлението. И Славчо Атанасов, и Георги Гергов от БСП, и групата на Георги Титюков, и земеделци, и реформатори – всички са участвали във властта на местно или национално равнище.

Има поне три причини, които поставят „Съюз за Пловдив“ в опозиция. Първо, нито една стотинка на данъкоплатците не е похарчена по наше предложение. Не сме подкрепили ключовите решения на което и да е управление – увеличението данъци и такси, на Синя зона, разпродажбата на имоти, поскъпване на тротоарното право, милионите заеми, бавните и скъпи ремонти. Второ – само ние не сме гласували за председателя на Общинския съвет, а в цялата администрация на Пловдив работи само един представител на “Съюз за Пловдив“ – на позиция, която не разпределя нито една стотинка от бюджета. Третата причина е, че ние работим за подготовката на алтернатива на това управление.

Има и още нещо – ГЕРБ нямаше да разиграят онзи грозен театър с избора на председател на Общинския съвет. Тогава съобщиха моето име, без изобщо да сме водили преговори за подкрепа, а на следващия ден си избраха послушен кандидат. Нито една партия в Пловдив не сме молили да ни подкрепя, защото винаги сме знаели, че това автоматично ни поставя в зависимост.

В много партии ли е била Каназирева?

Повтарят твърдението, че съм била в много партии, но истината е съвсем различна – единствено съм била не член, а учредител на ГЕРБ още през 2006 г. Тогава бях на 27 години и повярвах в енергията, в която и цяла България повярва. В началото бяхме прекрасни, интелигентни и можещи хора, от които вече няма и помен в ГЕРБ – всички бяха подменени. Много скоро разбрах, че непокорните нямат място там – изказвах мнение, не гласувах по заповед и това раздразни Тотев. Попаднах в полезрението на Цветанов и Фидосова и бях изключена от „страшния съд“ на ГЕРБ на заседание в Бояна.

Тогава не отидох в друга партия, а съвсем сама, човек по човек, създадох „Съюз за Пловдив“. Никога не съм членувала в друга партия. На местните избори винаги сме участвали сами. На национални избори сме търсили партньорства – през 2013 г. оттеглихме доверието си от Меглена Кунева, а през 2017 г. направихме коалиция с ДСБ. Допускали сме грешки, били сме лъгани, но оставаме верни на принципите си.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 361 

Последни позиции

„Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – север

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи увеличението на такса смет

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“: Дебатът за заема тепърва започва Настояваме да се изготви доклад преди да се даде мандат за преговори с Европейската инвестиционна банка

„Съюз за Пловдив“ предлага да се създаде структура „Зелена система“

Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет на СЪЮЗ ПЛОВДИВ: Изписване на партийните схеми от общинското здравеопазване

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679