Дани Каназирева: Абсурдно е Пловдив да няма олимпийски плувен комплекс

Още преди две години „Съюз за Пловдив“ предложи и се прие изграждането на нов басейн „Младост“ 

Председателят на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева  внася питане до кмета за изграждане на нов олимпийски басейн „Младост“ и реконструкция на съществуващата плувна база.

„Абсурдно е в Пловдив да няма олимпийски басейн и е обидно, че София, Варна и Бургас, както и други по-малки градове, отново изпреварват Пловдив и вече са изградили модерни спортни съоръжения. Тук се говори за олимпийски плувен комплекс само по избори, а спортистите са принудени да тренират и да провеждат състезания в старата база, която не отговаря на съвременните изисквания“, коментира Каназирева.

Съветничката изцяло подкрепя спортните клубове, които изпратиха до администрацията апел за изграждането на олимпийски плувен комплекс.

„Напълно основателни са и разочарованието им, и безпокойството, дори и гневът им“, коментира Каназирева.

Преди повече от две години – на 15 януари 2016 г., „Съюз за Пловдив“ предложи над 30 обекта за включване в капиталовата програма на Община Пловдив, сред които беше и изграждането на плувен комплекс. На 28 януари 2016 г. Общинският съвет прие бюджета, заедно с предложенията на „Съюз за Пловдив“.

„Направихме това предложение с твърдата убеденост, че съоръжението значително ще подобри условията за плувен спорт. Надяваме се, че мнозинството го подкрепи предложението ни за плувен комплекс „Младост“ със същата убеденост“, напомня Каназирева.

Каназирева допълни, че мнозинството в Общинския съвет има трайна практика да удавя в процедура предложенията на „Съюз за Пловдив“ – да ги отлага, да ги приема без да ги изпълнява или направо да ги отхвърля без никакви мотиви. Това не носи ползи на града ни, напомни Каназирева.

Още в края на 2016 г. „Съюз за Пловдив“ отправи официално питане към кмета дали  обектите са изпълнени – конкретно и за олимпийския плувен комплекс. Общината нито ни отговори, нито е започнала строителството на плувния комплекс и до днес. Научихме, че проектът за олимпийския басейн е бил изготвен още преди две години, но нищо не е последвало.

В питането си  Каназирева настоява кметът да отговори дали проектът е одобрен, какви са неговите параметри, каква е стойността му и осигурени ли са средствата.

„Пловдивчани най-много искат да чуят отговор на следния въпрос – кога започва изграждането на олимпийския плувен комплекс?“

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 173 

Последни позиции

Дани Каназирева: Бариерата на Гребната е незаконна и трябва да се премахне

Дани  Каназирева: Спешни 100 000 лв. за Хуманитарната  гимназия, иначе 2 хиляди деца са в опасност

Паркове няма, а общината продължава да разпродава града

Дани Каназирева: Поредна зелена площ подготвена за застрояване в Кършияка

Дани Каназирева: Доброто управление се гарантира със силен и енергичен екип

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679