Областният управител Дани Каназирева поздрави служителите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив

На 14 септември, когато православната църква чества Кръстовден, българските огнеборци  и всички служители на НС „Пожарна безопасност и защита на населението” отбелязват своя професионален празник.

На официалната  церемония, в двора на пожарната в  Пловдив, областният управител поздрави присъстващите и им пожела все така достойно да са на своя пост.

„Зная, че  за вас  професията не е просто работа, а е призвание за цял живот.   Убедена съм, че и обществото ще продължи да Ви дарява със заслужена благодарност и признание“, каза в приветствието си Каназирева.

Огнеборците положиха венци и почетоха паметта на загиналите по време на службата техни колеги. Цветя поднесоха и официалните лица. На събитието присъстваха директорът на пожарната старши комисар Георги Мангараков,  и зам.-кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев.

По повод професионалния празник от 14 до 18 септември традиционно се провежда и  „Седмица на пожарната безопасност“. В нея са планирани редица мероприятия, които целят да бъде повишена противопожарната култура на населението, повишено доверието на гражданите към структурата и популяризиране на пожарникарската професия.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 36 

Последни позиции

Каназирева: Измервателна станция в реално време показва количеството вода в река Въча, решава се дългогодишен проблем със засушаването

Каназирева: Масирани проверки за спазването на мерките започват институциите в Пловдив и областта

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ,

Каназирева: Призовавам за повече лична отговорност

Министър Ангелов и Каназирева: Биоцентралата в с. Труд да бъде спряна временно до отстраняване на нередностите и изготвяне на ОВОС

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679