Пъдарско с нов водопровод, ще пият чиста вода

Новият водопровод на село Пъдарско, община Брезово, е готов и  с него  дългосрочно се решава проблема  с качеството на питейната вода. Заради наличието  на естествен уран, от две години жителите на селото ползваха водоноски.  Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Новата мрежа е с дължина  1,6 км и захранва Пъдарско  от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски.  Направени са всички необходими проби за качеството на водата.

Решението за изграждане на  новия водопровод бе взето  след проведената среща в Областна администрация  и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово  през януари миналата година.

„Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В случая се обединиха две общини -Брезово и Раковски, а от Областна администрация дадохме необходимите разрешителни в кратки срокове, подчерта  Дани Каназирева.

Самото изграждането на водопровода започна през август  като проектирането, материалите и финансирането са от страна на  държавното дружество. От своя страна община Брезово участва  при изкопните работи и полагането на тръбите.

„ Жителите на Пъдарско с години  чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението. Каквото трябваше от наша страна го направихме, допълни кметът на община Брезово Христо Енков.

„Имаме добра комуникация както с държавните институции, така и с местната власт и ще продължим да работим заедно, заключи Каназирева.

В понеделник в Областна администрация ще се проведе поредната среща за проблеми с питейната вода. Областният управител ще коментира с ръководството на ВиК холдинга казуса с наличието на манган във водоизточниците на с. Брестовица, община Родопи.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 2,120 

Последни позиции

Пъдарско с нов водопровод, ще пият чиста вода

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Реорганизират движението за реконструкцията на Околовръстното

Премиерът Бойко Борисов посети община Лъки, коментира важните инфраструктурни проекти в областта

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679