Дани Каназирева, кандидат за кмет и водач на листата за Общински съвет на СЪЮЗ ПЛОВДИВ: Изписване на партийните схеми от общинското здравеопазване

В общинското здравеопазване всичко изглежда също толкова хаотично, както и в другите обществени сфери. Няма стратегия, няма политика с ясни цели. Недопустимо е в тази изключително важна за мен социална сфера да се допуска да бъдат отклонявани средства.

Тук отново основна причина за лошото състояние на общинските здравни заведения е партийното  кадруване, на което категорично искам да сложа край.  През всичките тези години не успях да се примиря с факта, че лекари и сестри са принудени да молят некомпетентни, но облечени във власт партийци, за да спасят едно или друго здравно заведение. В последните години

тази пагубна политика стигна нови „висоти“.

Направиха скъп ремонт в ДКЦ-6 на ул. „Любен Каравелов“ до хотел „Лайпциг“. След това решиха да съборят тази напълно здрава сграда, за да направят паркинг. После решиха да съборят и сградата на бившия ТЕЛК на на ул. “4 януари“ до Хуманитарната гимназия. Днес Белодробна болница „Д. П. Кудоглу“ вече не съществува. По същия безславен път тръгна и Многопрофилната болница „Св. Мина“. Пред фалит е изправен и Центърът за кожни и венерически заболявания.

Трябва да спрем тази политика на умишлени фалити.

В противен случай ще продължи обърканата диспропорция – частните  болници и поликлиники да  печелят, а общинските да са на границата на фалит, поставени в ситуацията да се молят Общината да им покрива задълженията.

Ще наложа 

безкомпромисен контрол върху средствата

общинското здравеопазване. Ще започнем с ревизия на всички подписани договори и проведени обществени поръчки. И за да имат резултат тези мерки, трябва да сложим край на партийните схеми и да възстановим нормалния диалог със здравните работници, да имат лесна и ежедневна комуникация с кмета и общинския съвет.

Вярвам, че Общината е длъжна да предоставя пълна институционална подкрепа на малкото вече останали лекари, сестри и здравни работници в Пловдив. Така заедно ще се заемем с обновяване и модернизация на общинските здравни заведения за осигуряване на условия за допълнителни изследвания, висококвалифицирани процедури, еднодневна хирургия и т. н. От тях общинските здравни заведения ще получават и допълнителни приходи по клинични пътеки.

Поемаме твърд ангажимент към хората от всеки един район да разкрием

денонощни лекарски кабинети в ДКЦ-та 

във всеки един от шестте района. Считам, че  не е редно  при по-обикновени оплаквания, хората  да търсят помощта в спешните центрове на болниците,  които са затрупани от работа по тежки случаи и не са в състояние да обслужват бързо пациентите.  Не е нормално  един район, който е по-голям от редица областни градове,  да няма  поне един денонощен кабинет с квалифицирана помощ. Разходите за тази ценна  здравна услуга ще бъдат поети от Общината, които ще  са  незначителни на фона на милионите, които се изразходват от бюджета на Община Пловдив.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 1,147 

Последни позиции

Пъдарско с нов водопровод, ще пият чиста вода

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Реорганизират движението за реконструкцията на Околовръстното

Премиерът Бойко Борисов посети община Лъки, коментира важните инфраструктурни проекти в областта

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679