Представители на контролните органи и Областна администрация провериха, петък и събота вечер, десетки заведенията в Пловдив и областта

Представители на контролните органи и  Областна администрация провериха, петък и събота вечер, десетки заведенията в Пловдив и областта. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

„Близо 700 заведения  снощи затвориха точно в 23:30, в съответствие с решенията на Областния кризисен щаб от 28 октомври. Въпреки организираните по-рано партита за Хелоуин, емблематични за града ни коктейл барове (“Планет”, “Емементо”, “Ескейп”, “Ескада”, “Екстрийм”, “Морадо”, “Вижън”, “Де Ниро”) затвориха в определеното време. Единствено на територията на община Асеновград нощен клуб “Ексел”, въпреки заповедта на министъра, се установи, че работи и незабавно беше затворен. Проверката беше извършена в 22:30, посетителите бяха изведени, а на фирмата е съставен акт“, уточни Каназирева.

Тя е категорична, че проверките ще продължат и през новата седмица.

В понеделник предстои да започне работа новосформираната комисия, в която влизат двама инфекционисти, пулмолог и  анестезиолог, и която ще следи за процеса на хоспитализация, лечение и дехоспитализация на болните от COVID-19.

„През изтеклото денонощие са хоспитализирани  5 души, като всички са в добро състояние. Под карантина към днешна дата в областта  са 2676 лица. На домашно лечение  са 1894 лица. През изминалите 24 часа няма починали пациенти. Излекуваните са 73-ма, поясни областният управител.

С днешна дата на територията  на Пловдивска област има  136 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 4623.

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 3 медицински лица от Пловдив- 1 лекар в извънболничната помощ, 1 лекар на частна практика и 1 дентален лекар . Извършва се епидемиологично проучване.

К-19 В УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ:

Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 34 

Последни позиции

МБАЛ “Свети Мина“ в Пловдив се преобразува в болница за лечение на пациенти с Ковид-19, разкриват се още 142 легла в други здравни заведения

Ресторантите в Пловдив и областта с работно време до 23.30 часа и с по-тиха музика

Каназирева: Болниците и Спешна помощ в реално време ще следят свободните легла в отделенията за COVID-19, комисия ще консултира и следи за хоспитализациите и изписването на болните

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Представители на контролните органи и Областна администрация провериха, петък и събота вечер, десетки заведенията в Пловдив и областта

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679