Eвелин Парасков и „Съюз за Пловдив“: Общината неглижира проблема с Рогошко шосе

Не може  бизнесът да внася милиони левове в бюджета, а да няма достъп до работните си места

 

Протестът на работещите на Рогошко шосе е напълно основателен и Община Пловдив трябва спешно да направи ремонт на разбития пътен участък. Това заяви общинският съветник от “Съюз за Пловдив” Евелин Парасков, който се включи в протеста и разговаря с хората.

“Съюз за Пловдив” категорично подкрепя исканията на протестиращите.

„През последните няколко години сме получавали множество сигнали за огромните дупки на тъй наречения булевард. Знаем за огромните неудобства и трудности за компаниите, които развиват бизнеса си там, както и за техните служители. Не е нормално хората да нямат достъп до работните си места и да се чудят как да стигнат до фирмите, защото улицата е непроходима“, каза Парасков.

Основен ремонт на Рогошко шосе е заложен в програмата на “Съюз за Пловдив” още през 2015 г., но администрацията твърде дълго не приема това предложение.

„Не е редно фирми, които внасят в общинската хазна милиони левове местен данък МПС, да се жалват от години и да не им се обръща внимание“, смята съветникът.

Парасков напомни, че “Съюз за Пловдив” отдавна настоява приходите от данък МПС да се изразходват целево само за улични ремонти. Управляващите обаче не приемат това предложение и парите от пътния данък продължават да отиват в общия кюп и оттам да се разпределят незнайно на какъв принцип за други нужди.

„Управляващите в Пловдив много често дават града ни за пример като бързо развиващ се икономически център. Това е така благодарение на частната инициатива и труда на местните предприемачи. Представете си къде щеше да бъде Пловдив на картата на икономическо развитие, ако и общината подпомагаше местния бизнес. Нерешеният проблем с Рогошко шосе е поредният пример, който показва как общинската управа не може да отговори на темповете на развитие на бизнеса и да осигури среда за развитието му“, коментира Евелин Парасков.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 2,233 

Последни позиции

Дани Каназирева: Не трябва да се допуска МБАЛ „Св. Мина“ да последва съдбата на Белодробна болница

Дани Каназирева: “Съюз за Пловдив” с мерки за отпушване на трафика

Дани Каназирева пита кмета за бул. „Марица – север“ и бул. „Македония“

Евелин Парасков: Продължението на „Македония“ ще улесни трафика

Дани Каназирева: Пловдив сред рекордьорите по инциденти на пешеходните пътеки

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679