Съюз за Пловдив

Какво трябва да знаете за „Съюз за Пловдив“

НАШИТЕ ЦЕННОСТИ

„Съюз за Пловдив“ е регионална по рода си и национална по идеология политическа партия, изцяло позиционирана в дясното политическо пространство. Ние вярваме в потенциала на всеки човек и в неговото право на развитие, успех и щастие. Ние вярваме, че младите, работещите и бизнесът са двигателите за развитието. Ние вярваме в свободата и в правото на хората сами да носят отговорността за своите решения. Ние вярваме в правото на всеки да постига успех като резултат от собствените си качества и усилия, а не с партийни привилегии. Ние вярваме в истинската децентрализация – решенията да се взимат там, където са хората, а парите да са инвестират там, където са изработени. Вярваме, че членството на България в Европейския съюз и НАТО е най-добрата среда за постигане на нашите цели за свободно, богато и щастливо общество.

НАЧАЛОТО

През август 2010 г. се ражда идеята за „Съюз за Пловдив“. Реализирани в своите професии граждани се обръщат към адв. д-р Дани Каназирева с предложение да се обединят и да сложат край на практиката Пловдив да се управлява от хора, чиято единствена сила са партиите зад гърба им. Първа е Вихра Ерамян, зам.-директор на ЕГ „Иван Вазов“, след това се присъединяват инж. Владимир Кисьов, Николай Няголов, пловдивски художник, д-р Райна Лахтариева, д-р Теодора Савова и др. На 22 септември 2010 г. е представена публично инициативата за създаване на сдружение „Съюз за Пловдив” – това става на концерт под мотото „Не на посредствеността, да на независимостта”. Тогава Дани Каназирева и съмишлениците ѝ са едва 20 души. Два месеца по-късно желаещите да се включат в нова формация, бореща се за компетентно управление на можещите и знаещите, вече са над 400. На 9 януари 2011 г. е сформиран Инициативен комитет за регистриране на „Съюз за Пловдив“ като политическа партия. На 22 януари е проведено учредително събрание с над 500 учредители. Концертна зала е препълнена, присъстват много млади хора. Дани Каназирева е избрана единодушно за лидер на новата партия. Избрани са Изпълнителен и Контролен съвет. В следващите месеци членовете на „Съюз за Пловдив“ нарастват до 3670 души.

През 2011 г. „Съюз за Пловдив“ участва в местните избори и прави забележителен пробив, като става трета политическа сила в града и втора в дясното пространство. Не участва в управлението и е активна опозиция в Общинския съвет. През 2015 г. „Съюз за Пловдив“ отново е трета политическа сила в града и постига това без никаква подкрепа от партийни централи от София. В момента организацията е представена от 7 общински съветника – втората по големина група в местния парламент, която е конструктивна опозиция.

НАШАТА ВИЗИЯ ЗА ПЛОВДИВ

„Съюз за Пловдив“ разчита на потенциала на експертите в нашия град, за да предлага най-добрите и работещи решения. Основният ни инструмент за работа е диалогът с професионалистите, с всички засегнати страни и с гражданското общество. Ние знаем, че Пловдив може много повече. Затова критикуваме управлението за липсата на дългосрочна визия и смелост за развитието на града. Ние вярваме, че всяка улица, всеки тротоар и всяка пейка пред блока са важни и затова сме в непрекъснат диалог с хората от всички квартали на Пловдив. Ние искаме знаещите и можещите да застанат начело на Пловдив, независимо коя политическа сила управлява. Затова призоваваме за използване на целия потенциал на града ни. Ние вярваме, че гражданите трябва да получават най-доброто срещу своите пари и затова настояваме за ясни и прозрачни договори с фирмите изпълнители, за да няма вечно разкопани улици и ремонти на ремонтите. Ние вярваме, че сигурността на всеки човек трябва да е гарантирана. Затова предлагаме видео наблюдение на всички рискови зони и засилване на общинската полиция. Ние работим за успеха на Пловдив и няма да спрем да притискаме местната власт да изпълни ангажиментите си, за да няма провал на Европейска столица на културата. Вярваме, че предприемчивите хора създават богаството и работните места. Затова сме за ясни правила и премахване на административния рекет. Всичко това постигаме с диалог и принципност – подкрепяме необходимите стъпки, но сме безкомпромисни с необмислените и погрешни решения.

ЛИЦА НА „СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ“Брой прочитания: 11,619
Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679