Нов десен проект? На преден план трябва на всяка цена да излязат млади хора – те да бъдат новите лица на дясното

Новият десен проект трябва да бъде млад и на младите.
Залепят ли се старите физиономии, той ще умре още преди да е заченат…
Затова е нужно първо решителен и радикален отказ от досегашните десни лидери; категорично и неподлежащо на обжалване скриване и разкарване на физиономиите от досегашния преход, натрапили се като емблеми на дясното, възприемани като лица на статуквото и отхвърлени категорично на изборите – веднъж и завинаги.
Второ, дясното може да бъде модерно, естествено, ефективно и конструктивно дясно, а не надменно и егоистично, без да мисли само и единствено за живеещите в затворените квартали богаташите и псевдо елита.
На трето място отказ от почти религиозно надъхана русофобия. Да, интересите на България и Русия все повече се различават и раздалечават, но това не значи да се бълва омраза срещу Русия и тя да се ненавижда, да се хули, да се сатанизира.
Има много по-рационални и отговорни способи и средства да отстоим собствените си национални приоритети в отношенията с Русия.
На четвърто място отказ от фанатичната и овехтялата алтернатива „комунизъм или антикомунизъм”.
Антикомунизмът отдавна вече не само не е Главният проблем на и пред България, но и изобщо не е мобилизиращ и консолидиращ инструмент за политическа идентификация.
След Прехода, когато са се разпълзели милиони змии и други опасни или отблъскващи социални, икономически, финансови, свързани със сигурността и ценностите влечуги, да продължаваме да се плашим и стряскаме от Големия Мъртъв Динозавър „Комунизъм”, означава да губим обществена енергия, да сме в плен на стари конфронтации, в които, впрочем, БСП винаги ще има много по-голям ресурсен потенциал, независимо от геронтологическата изчерпаемост на част от електората й.

Нека помислим върху тези думи, базирани върху анализ, направен от проф. Д-р Слатински.

Вследствие на всчки словесни упражнения върху новото дясно, съжалявам, ако съм обидила някой лидер в дясното, но ето това мисля за новия десен проект.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 2,017 

Последни позиции

Малко след 21:00ч. част от протестиращите в Пловдив пристигнаха пред сградата на Областна администрация

Областният управител Дани Каназирева присъства на представянето на новите инициативи на Германо-българския център за срещи и на обновения Управителен съвет на фондацията

Каназирева: Областната комисия по безопасност на движението със засилени мерки преди старта на новата учебна година и преди есенно-зимния сезон

Пловдив отбеляза 135-та годишнина от Съединението на България с молебен, поднасяне на венци и тържествена заря-проверка

Честит празник!

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679