Областният управител Дани Каназирева присъства на представянето на новите инициативи на Германо-българския център за срещи и на обновения Управителен съвет на фондацията

Фондация „Германо-Български център за срещи” е създадена през 1993 г. като „Център за срещи на провинция Саксония-Анхалт”, а през 2000 г. се преименува на „Германо-Български център за срещи – Пловдив.

„Дългогодишното съществуване на „Центъра за срещи“ допринася изключително много за реализирането на целите на споразумението, подписано в далечната 1992г. между област Пловдив и провинция Саксония-Анхалт. Радвам се, че фондация разширява своята дейност и ще има възможност да предложи езиковите си курсове и другите си услуги на по-широк кръг от потребители.

В лицето на Областна администрация Пловдив, „Германо-Български център за срещи” има един надежден партньор. Оставам отворена за бъдещото ни сътрудничество!, каза в приветствието си Дани Каназирева.

Фондацията разширява своите дейности и освен курсовете по немски език за възрастни предлага курсове по немски език за деца, курсове по икономически немски език, организиране на обучение по български език за германски и други чуждестранни граждани и др.

На представянето присъстваха Негово превъзходителство посланика на Федерална република Германия – Кристоф Айххорн, Президента на Германо-българската индустриално-търговска камара г-н Курт,  г-н Стефан Стоянов – заместник кмет по образованието и д-р Чолакова – Председател на управителния съвет на Германо-българския център за срещи.

Новият Управителен съвет на фондация „Германо-Български център за срещи” е в следния състав: председател – д-р Мариана Чолакова и членове – д-р Митко Василев, Кармен Щрук, д-р Хорст Щюер, Ценка Прейс. Надзорен съвет – адв. Диан Костадинов. Управител е Лъчезар Тодоров.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   
Брой прочитания: 46 

Последни позиции

Каназирева: Измервателна станция в реално време показва количеството вода в река Въча, решава се дългогодишен проблем със засушаването

Каназирева: Масирани проверки за спазването на мерките започват институциите в Пловдив и областта

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ,

Каназирева: Призовавам за повече лична отговорност

Министър Ангелов и Каназирева: Биоцентралата в с. Труд да бъде спряна временно до отстраняване на нередностите и изготвяне на ОВОС

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679